måndag 21 mars 2016

Flykt

Det går knappast att fatta de problem flyktingströmmarna har vållat. Hur blir det med förhandlingsavtalet mellan EU och Turkiet? Kommer det att fungera i praktiken? Grekland  har en usel ekonomi och stora flyktingskaror. Nu råder visserligen ett bräckligt eldupphör i Syrien, men vågen till en förhandlingslösning är säkerligen lång.
Välutbildade nyanlända till Sverige måste få en snabbare asylhandläggning. Det råder ju brist på läkare och lärare här. Sökande med sådan bakgrund kan bli en verklig tillgång i Sverige.
Det finns flera sorters flykt: Verklighetsflykt lockar då vardagen blir alltför tung och påfrestande. Flykten från landsbygden har ökat, både lokalt och globalt.
Läs mer i texten Flykt på min hemsida  sture-alfredson.se under rubriken Prosa och dikt. Kolla rimmade partier. Fördärv handlar också om krig och flykt (allt på f!).

2 kommentarer:

  1. Mycket aktuellt ämne. Läste precis att läkare utan gränser har lämnat Moria på ön Lesbos i protest mot EU:s avtal med Turkiet för att stoppa flyktingflödet till Europa. Skrev en kommentar här: Läkare utan gränser har lämnat Moria. (Man måste förstås kunna sin Tolkien för att förstå den.)

    SvaraRadera
  2. Föreslår att du gör dubbla radbrytningar efter varje stycke så att det blir luft mellan styckena. Då blir texten lättare att läsa.

    SvaraRadera